Jump to content

Het Gelderland Boek


Ludmilla

Recommended Posts

  • Member Group

Please login or register to see this image.

Vorige week verscheen

Please login or register to see this link.

. Een naslagwerk met bijna 400 foto’s en verhalen over de geschiedenis van Gelderland. Voor het boek hebben alle Gelderse archieven samengewerkt om zo alle kanten van onze veelzijdige provincie goed te belichten. Het resultaat is een klein, prettig geschreven boekje met heel veel informatie over de grootste provincie van Nederland.

In hapklare brokken wordt de Gelderse geschiedenis verteld aan de hand van de verschillende thema’s: Groen, water, historie, steden, agrarisch, landhuizen en kastelen, toerisme en Gelderse merken. Op elke pagina staat een los verhaal en een foto, de verdeling afbeelding/verhaal is meestal 50/50.

De meeste ruimte is er voor de historie van Gelderland. Veel over de Tweede Wereldoorlog maar ook de Eerste komt aan bod, in Ede heeft bijvoorbeeld een kamp gestaan om een gedeelte van de één miljoen gevluchte Belgen op te vangen. Dat heb ik nooit geweten, als geboren Edenaar.

Arnhem komt als provinciehoofdstad regelmatig voorbij in het boek. Toepasselijk voor de tijd van het jaar is het verhaal over de dichtgevroren Rijn in 1929. Iets wat wij helaas niet meer mee gaan maken door ‘thermische verontreiniging en stroomversnellende maatregelen.’ Maar ook de in Arnhem gestorven ‘Engelse lieveling’

Please login or register to see this link.

heeft blijkbaar een gedenkplaat in Arnhem. Op de Bakkerstraat 68 om precies te zijn. Je gaat door de tijd en komt zo langs ontzettend veel mooi geïllustreerde onderwerpen. Natuurlijk komen de trolleybussen aan bod en de Slag om Arnhem wordt ook uitgebreid besproken.

976st2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...