Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

IJslandse databank waarschuwt burgers voor incestueuze relaties


.E.

Recommended Posts

  • Member Group

IJsland,

IJslanders, een volk met amper 300.000 personen, kunnen voortaan een database raadplegen om te weten te komen of ze niet te nauw verwant zijn met een mogelijke geliefde.

Please login or register to see this link.

, of het Boek van de IJslanders, is een website die beweert 1.200 jaar aan genealogische data over IJslanders te hebben verzameld. Die claim is geloofwaardig en wel om de reden dat het initiatief werd ontwikkeld door een software-ondernemer en een genealogisch onderzoeksbureau.

Risico’s op incestueuze relaties liggen in IJsland aan de hoge kant. Betrokken IJslanders kunnen hun naam en de naam van hun mogelijke partner ingeven (beiden moeten IJslandse burgers zijn, in het bezit van een IJslands identiteitsnummer) en de database antwoordt dan of ze al dan niet te nauw verwant zijn. Als bonus vertelt de website de mensen ook of ze familiale banden hebben met IJslandse beroemdheden, zoals Björk.

De website is actief sinds 1997, en werd ontwikkeld in samenwerking tussen een genetisch onderzoeksfirma en een software ondernemer.

Artikel van

Please login or register to see this link.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...