Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Guidelines

Dit forum voor onderzoekers in familiegeschiedenis is bedoeld om genealogische vraagstukken voor te leggen en antwoorden te vinden op vragen hierover. Maar ook om elkaar te informeren over zaken in de genealogie wereld en om in gesprek te gaan met elkaar op een vriendelijke en beleefde wijze.

Daarom zijn hier enige huisregels voor deelname aan dit forum. Lees deze aandachtig door AUB!

Voordat u een vraag stelt:
Alvorens u een bericht plaatst op dit forum zijn er een aantal zaken die van belang zijn te weten. Om te beginnen is dit forum opgedeeld in diverse rubrieken, die weer subrubrieken kunnen bevatten. Er is zelfs een Mededelingen Rubriek waar nieuwsfeiten geplaatst kunnen worden.
Belangrijk is dat u eerst zoekt op het forum om te kijken of uw vraag mogelijk al eens aan bod is geweest. Met een steeds groeiend aantal onderwerpen wordt de kans groter dat er ergens wel een antwoord op de vraag die u wilt gaan stellen terug te vinden is.
Als uw vraag nog niet eerder is voorgekomen, zorg dan dat u allereerst naar de rubriek toegaat waar uw vraag thuis hoort op basis van de forum omschrijvingen. Aangekomen in de juiste rubriek kunt u de vraag stellen.

Heeft u een vraag die niet in een van de rubrieken past en die meer van algemene aard is, dan kunt u die plaatsen in de subrubriek "Algemeen". Heeft u een nieuwsfeit of een leuke tip die u graag wilt delen met alle andere forumgebruikers, plaats deze dan onder de rubriek "MEDEDELINGEN RUBRIEK", in een van de sub-rubrieken. Wilt u graag wat minder serieuze zaken delen met uw mede forumgebruikers, dan kun je terecht in de rubriek "Off-topic berichten".

Het stellen van vragen:
Bij het stellen van de vraag dienen een aantal zaken in acht genomen te worden:
Wanneer u de vraag gesteld heeft, is het mogelijk om via e-mail op de hoogte gehouden te worden van eventuele reacties op uw vraag. Dit kunt u doen door op het woordje "Notificatie" te klikken op de balk of vòòr plaatsing van uw net geschreven bericht een vinkje te plaatsen bij "Breng me op de hoogte als er reacties zijn". De discussie kan beginnen...

De vervolgdiscussie:
Tijdens het vervolg zijn er naast de eerder genoemde zaken nog een aantal andere van belang:
Algemeen:
Tips en suggesties betreffende dit forum zijn hier te lezen

Wij wensen iedereen een plezierige tijd op dit forum en vooral mooie onderzoeksresultaten!

 

 • 1) Omschrijf uw vraag / probleem zo goed mogelijk in de titel. Alleen de tekst "HELP" of iets van die strekking zal minder snel een antwoord tot gevolg hebben dan wanneer u het duidelijk omschrijft.
  Familienaam / jaar of periode / en of het om geboorte / huwelijk of overlijden gaat. Daarnaast zorgt een goede omschrijving in de titel ervoor dat eventuele problemen beter gevonden kunnen worden door de zoekfunctie.
 • 2) Wij nemen op dit forum de privacy wetgeving AVG* in acht, ook al is deze wet op Internet makkelijk te ontduiken, wij houden ons er wel aan. Dit betekent, dat namen en data van personen die nog in leven zijn, of die nog in leven kunnen zijn niet op het forum geplaatst mogen worden en dan ook onmiddellijk worden verwijderd, indien toch geplaatst. Herhaalde plaatsing zal direct tot gevolg hebben dat uw account permanent op non-actief gezet wordt. Wij zijn ons ervan bewust dat genealogisch onderzoek vaak begint met familieleden die nog leven, echter er zijn voldoende wegen om die te achterhalen, bijvoorbeeld via sociale netwerksites als Facebook. AVG* regels specifiek voor stamboomonderzoek zijn hier te vinden.
 • 3) Stel in het berichtenvenster wederom zo goed mogelijk en in detail uw vraag. Zaken die van belang kunnen zijn is het aanduiden van wat u al aan gegevens heeft gevonden.
 • 4) Gebruik nooit alleen hoofdletters, dit staat namelijk gelijk aan schreeuwen, wel kan de familienaam in hoofdletters worden gezet, dit zal de duidelijkheid ten goede komen.
 • 5) StamboomVragenForum is, zoals de naam al suggereert, een website van liefhebbers van stamboomonderzoekers die met vragen zitten, daar vallen ook beginnende onderzoekers onder. Enig incasseringsvermogen betreffende beginnersvragen is dan ook een vereiste.
 • 6) Wees te allen tijde correct. Het gebruik van krachttermen of scheldwoorden is niet gewenst. Behandel uw mede forumgebruikers dan ook met respect.
 • 7) Plaats uw bericht nooit in meerdere rubrieken tegelijk. Zo versplintert u de discussie en maakt u het forum (en de discussie zelf) er namelijk niet overzichtelijker op, ook niet voor uzelf. Mocht uw vraag meerdere rubriek gebieden bevatten, plaats de vraag dan in de sub-rubriek die het beste past.
  De ervaring leert ons dat lezers uw vraag wel vinden, zij komen namelijk vaak via een zoekmachine terecht op fora zoals deze en worden dan onmiddellijk naar het bericht gestuurd.
 • 8.) Indien uw berichten van een andere website citeert of plaatjes gebruikt, houd dan rekening met het auteursrecht. Het is namelijk niet toegestaan berichten integraal over te nemen van een andere site. Zelfs niet wanneer het afkomstig is van een ander forum.
 • 9) Afwijkende meningen worden uiteraard gerespecteerd op ons forum, maar op het moment dat dit naar mening van de moderators irritante vormen aan gaat nemen, kan de toegang tot het forum ontzegd worden. Onrust stoken, tweedracht zaaien of ruzies uitlokken tussen personen of websites onderling zal direct tot gevolg hebben dat uw account permanent op non-actief gezet wordt.
 • 10) Pornografisch materiaal en links daarnaar zijn evenmin toegestaan, evenals politieke en/of religieuze discussies. Deze lopen helaas altijd uit op ruzies.
 • 11) Wanneer u reageert op iemand en gebruik maakt van de "Citeer" functie, haal dan de dingen die niet van belang zijn uit het citaat en citeer nooit iemand in zijn geheel die direct boven uw reactie staat. Dit maakt de discussie er niet overzichtelijker op namelijk. Indien het een lange tekst betreft, mag een deel daaruit wel geciteerd worden om duidelijk te maken op welk deel van de tekst u reageert.
 • 12) Reageren met alleen een tekst zoals "LOL" of "Geen last van" draagt niets bij tot een zinvolle discussie, net als reageren met alleen een smiley.
 • 13) Wis nooit uw oorspronkelijke vraag. Dat heeft tot gevolg dat mensen die deze niet hebben gelezen niet meer weten waar de discussie over gaat.
 • 14) Als u iets toe te voegen heeft aan uw laatste reactie en er heeft nog niemand na u gereageerd, gebruik dan de "Bewerk" knop om dan toe te voegen aan het eerdere bericht.
 • 15) Het bekritiseren van mensen is eveneens ongewenst. Zo is bijvoorbeeld het openlijk afkraken van iemand op zijn of haar taalgebruik een ongewenste actie. Houd er rekening mee dat niet iedereen het Nederlands goed beheerst.
 • 16) Indien u een plaatje wilt toevoegen aan uw bericht, zorg dan dat deze nooit breder dan 800 en hoger dan 800 pixels zijn. Plaatjes die groter zijn dan deze afmetingen worden aangepast en indien nodig verwijderd!
 • 17) Om uzelf te mogen registreren of deel te mogen nemen aan discussies op dit forum dient u 16 jaar of ouder te zijn!
 • 18) Persoonlijke berichten (ook wel PB's genoemd) zijn PB's! Deze worden dus NIET openbaar gemaakt op het forum, mits door beide partijen goedgekeurd
 • 19) Heeft u vragen mail dan naar sadminF of Modje via de contact knop

 

*AVG Op CBG staan regels specifiek voor genealogisch onderzoek

×
×
 • Create New...