Jump to content

Content I Posted In

Showing all content posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Weet iemand wat het ververschil is tussen gaarder begraafboeken en nederduitse begraafboeken. Ik heb nl al een paar keer meegemaakt dat er dezelfde gegevens in beide begraafboeken staan.
 3. ChrisvD

  afkorting in latijn

  26 Aprilis proclamationibus requisitis coram communitate congregata in Ecclesia præmissis (12, 19, 26 ejusdem mensis) coram pastore J.B. Thijssen matrimonio juncti sunt Michaël Alferink Adolescens natus et habitans Neo-Ecclesia, et Waltera Diks Adolescentula nata Amstelodami, et habitans Neo-Ecclesia non consanguinei, neque affines Testes Wilhelmus Alferink, Peregrinus Hendrikse, Maria Diks etc. etc. etc. tussen haakjes de data van de 3 proclamaties (het plus-teken geeft aan waar het ingevoegd moet worden). noch bloedverwanten noch aanverwanten (= aangetrouwden)
 4. Yesterday
 5. ChrisvD

  Vreemd tekentje (trouwen Nijkerk)

  (c[um] dispensa[ti]o[n]e) c[um] dispensa[ti]o[n]e
 6. Pvdlee

  latijn in trouwboek

  Bedankt Peter
 7. Last week
 8. Bjorn

  Militaire info voorouder

  Dank je wel. Kan ik weer verder mee.
 9. Dus na de bekering van de vrouw werd het huwelijk alsnog RK ingezegend.
 10. Pvdlee

  nog een stukje latijn

  Weer bedankt Peter
 11. Framegote

  Mackaij, Zutphen

  Nog een aanvulling: https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-89W2-5H2N?i=289&wc=SM96-JWG%3A1293261601%2C346014401%2C346777501&cc=2037906 Hier staat de inschrijving in Maarssen van de attestatie van Margaretta Makkie h.v. Jan Lewis. Dit is dus de juiste persoon. In de linkermarge staat echter nog wat .... staat daar nou "attestatie gegeven naar Harderwijk 3 maart 1741? Als dat zo is, is dat op z'n zachtst gezegd vreemd, want in 1741 gaan ze niet naar Harderwijk, maar naar Zutphen. Harderwijk komt pas in 1753 in beeld.
 12. Jan Clavaux

  Wijnant Hermansz, vanaf ca 1592 in Amsterdam

  Daar heb ik dus ook over nagedacht, en aangezien er van Herman geen doop bekend is, bestaat de mogelijkheid, dat hij gedoopt is als Hemumes of iets dergelijks, en is hij in Amsterdam in het dagelijks leven Herman gaan heten. Ik denk verder.
 13. Ik heb de volgende tekst 9 febr. Gerrit Hendriksen et Arisje Jansz sponsus primum ad fidem conversus, præsentibus Jacobje Claes et Lubbertje Teunis Mag ik dat vertalen met: "de bruidegom is eerst tot het geloof bekeerd" ??
 14. Earlier
 15. Hallo allen, In de tweede wereldoorlog zijn in 1944 en 1945 in de Duitse plaats Verden a/d Aller een aantal Nederlandse (21), Belgische (2) en Oost-Europese (Sowjet Unie 7, Polen 19) kinderen overleden. Hiervan is een overzicht (link verwijst naar een pdf bestand) gemaakt, die op de website regionalgeschichte-verden.de is terug te vinden. De volgende Nederlandse kinderen komen in deze lijst voor, tussen haakjes de geboorteplaats en leeftijd bij overlijden: Reehorst (Velsen, 0 jaar), Piek (Verden, geen dag oud), Peulen (Zeist, 2 mnd), Kooismans (Verden, 1,5 mnd), van Reck (Verden, 1 mnd), Kok (Amsterdam, 4 mnd), Te Lintelo (Den Haag, 4 mnd), Van der Bley (Reyswyk, 2 mnd), Spruit (Naaldwijk, 4,5 mnd), Camffermann (Naaldwijk, 6 mnd), Coret (Leiden, 11 mnd), Pleysant (Den Haag, 1 jaar), van der Kruk (geen plaats, 8 mnd), Soepnel (Amsterdam, 11 mnd), Oosterhaan (Deventer, 6,5 jaar), Beumer (Deventer, 4 jaar), Kos (Verden, 2 weken), Witges (Verden, 3 mnd), De Ruyck (Verden, 3 weken), Ploeg (Amsterdam, 1 jaar), van Essen (Verden, ruim 1 mnd). De genoemde Belgische namen zijn: Peelaerts (Herenthals Antw., 7 mnd), Dobbelaere (Verden, 3 mnd). In de genoemde lijst staat ook een kolom waarin de moeder en soms de vader is genoemd, de moeder inclusief meisjesnaam. Let op dat er spelfouten gemaakt zijn, zoals hierboven Kooismans, waarvan ik denk dat het Kooimans of Kooiman moet zijn. Van deze kinderen is op het Domfriedhof (begraafplaats) in Verden een monument opgericht. De namenlijst staat hier ook weer naast. Mocht iemand hier iemand in herkennen, ik heb contact gehad met mensen in Verden en eventueel meer informatie beschikbaar. Ik zal dit ook plaatsen op andere genealogie-gerelateerde forums en facebook groepen.
 16. Goedendag, Ik ben weer eens bezig wat gegevens te verifiëren en kwam daarbij op Alexander Lewis. Hij voer bij de VOC op het schip 't Huijs te Bijweg. Zij vertrokken uit Amsterdam op 25 december 1772 richting Batavia, waar ze op 7 juli 1773 aankwamen. In de boeken die ik heb gevonden (online) staat dat het schip is gestrand op 18-11-1773 (https://www.vocsite.nl/schepen/detail.html?id=10130). In het schuldboek staat volgens mij dat Alexander over 1 maand en 7 dagen in Batavia geld krijgt (https://www.openarch.nl/ghn:5242b7c5-9b33-4c83-b706-9a845912dc26) en daarna dus overlijd. Er staat echter een datum bij van 25 Xber 1773, wat volgens mij 25 december 1773 betekent. Betekent dit nou dat Alexander Lewis in Batavia is overleden, of op zee?
 17. Hallo allen, Via de website van het Arolsen archief (zoekpagina) kun je veel informatie vinden over wat er gebeurd is met mensen in de Tweede Wereldoorlog. Ik kwam vandaag tot de ontdekking dat via Ancestry er ook gezocht kan worden in een deelverzameling van het Arolsen archief. Ik kwam hierbij uit op de Australische link van Ancestry. Het gaat daarbij om de " 2 Registration of Foreigners and German Persecutees by Public Institutions, Social Securities and Companies (1939 - 1947) " (pagina op Arolsen) en onderliggende structuren. Hierin zitten zo'n 700.000 bestanden, die via de zoekpagina van Arolsen zelf (nog) niet naar boven komen. Via de gelijknamige zoekpagina bij Ancestry kon ik wel meer informatie op naam naar boven halen. Via de zoekpagina van Arolsen heb ik op de naam Camfferman drie resultaten, op Ancestry krijg ik er elf en dat zijn andere resultaten dan via Arolsen. Dus beide vullen elkaar aan en ik vind dit dus zeker een waardevolle bron.
 18. Pvdlee

  weer een regeltje latijn

  mijn dank
 19. Albert Veldhuis

  Marretje de Wit in Weesp

  Marretje of Maria de Wit tr rc Weesp 23.06.1765 Gerrit Arentsen. ged rc Weesp 1.3.1742 zn van Tomas Arendzen & Willemijntje Borbeek. Zij is doopgetuige in 1801 in Amsterdam bij de doop van haar kleinzoon Tomas Arentsen. Hun kinderen zijn : Thomas , Henrica, Wilhelmina , Hilletje , Christina , Henricus, Alijda, Alijda en Ariaantje. Gevraagd: doop en ouders van Marretje de Wit Vr. groet - Albert Veldhuis ( vraag is onderdeel van een kwartierstaat Van Meurs uit wessp en Amsterdam )
 20. Albert Veldhuis

  Buurtschappen Epe, rond 1700

  Henriette , De Wellen is inderdaad in Zuuk onder Epe , en heeft ook te maken met de Klaarbeek en een Papiermolen die er vroeger stond. Op de plek van De Wellen stond in de vorige eeuw de VMI waar mijn zwager nog gewerkt heeft Hartelijke groet , Albert Veldhuis
 21. Framegote

  Jan Gers en Neeltje Eijbers uit Nijkerk

  Aha. Dank je, Albert. Dat verklaart een hoop. Ik had er zelf niet eens aan gedacht, maar ga op zoek of ik documenten kan vinden over die boerderij.
 22. Enno Borgsteede

  oude foto gezocht, van Bilderdijkstraat 183, Amsterdam

  Hallo Heleen, Dank je voor het navragen. Ik vind het hoe dan ook heel leuk om die foto's nu te hebben. groetjes, Enno
 23. Beste allemaal, Mijn overgrootvader is in 1905 verhuisd van Bussum naar Duitsland (Duisburg) om vervolgens in 1909 weer terug te keren en zich te vestigen in Utrecht. Waar kan ik het beste zoeken voor bevolkingsregisters in Duitsland? Of werd alles daar niet zo bijgehouden als hier in Nederland? Met vriendelijke groet, Henriette
 24. Weet iemand misschien waar te vinden is dat er een familienaam is gewijzigd? Deze wijziging moet gebeurd zijn in voormalig Nederlands Indië (Indonesië) in december 1945, of het is pas gedaan in Nederland bij aankomst in Nederland in 1948. Ik heb al Nationaal Archief geprobeerd, en ook Staatscourant (via Delpher), maar tot nu toe niks te vinden. Bij voorbaat dank. Groeten Ben
 25. Pvdlee

  vertaling stukje latijn

  Dat was snel!! En weer hartelijk bedankt
 26. Petra

  Genealogie programma's

  Of in de Cloud... abonnement nemen, dat wel.
 27. Pvdlee

  Een heel stuk latijn

  Weer heel hartelijk bedankt
 1. Load more activity
 • Member Statistics

  1,702
  Total Members
  5,066
  Most Online
  piershil
  Newest Member
  piershil
  Joined
×
×
 • Create New...