Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Last week
 2. Geweldig JPB, veel dank!
 3. misschien nog interessant als aanvulling voor uw gegevens de inwonerlijst van 1816, Sassenstraat 35 [hier] en van 1833 [hier]
 4. ze is in Zutphen op belijdenis aangenomen als lidmaat in december 1786 [hier]
 5. het lidmaatregister van Raalte: 06.05.1787 ingekomen vanuit Zutphen [hier]:
 6. Met het digital beschikbaar worden van vele bronnen kunnen oude zoekvragen nieuwe impulsen krijgen, zo ook hier. In het NH lidmatenboek 5, blz 126 wordt Janna Donkers genoemd met een attestatie uit Raalte! Aangezien zij overleed in Zwolle op 21 oktober 1832 te Zwolle, oud 67 jaar, zou zij omstreeks 1765 gedoopt kunnen zijn. Echter, de dopen in Raalte (via www.vpnd.nl) geven geen eenduidig uitsluitsel, ook kijkende naar de vernoemingen van de hierboven genoemde kinderen. Iemand nog een idee?
 7. Enno Borgsteede

  Middeleeuws vlechtwerk openen met GensDataPro

  Nee, die demo werkt perfect, en exporteert ook. Het gaat om de data op de DVD van Middeleeuws Vlechtwerk. Die is niet toegankelijk zonder de viewer, of zonder te hacken. Dat heb ik hierboven ook geschreven, dat Pro-Gen ook met de demo goed exporteert.
 8. Peter

  Middeleeuws vlechtwerk openen met GensDataPro

  Dus als ik het goed begrijp zit de beperking in de export van de gedcom die je maakt in de demo van Pro-Gen?
 9. ergens boven aan op die pagina staat 7ber ... dat is September
 10. nee, het is echt 11 november! 11 9ber staat er. Als er Xber staat is het December
 11. Beste Framegote, Ik heb me rot gezocht naar 11-11-1725. Niet te vinden. Ach ja, wat blijkt? Het moest 11 september 1725 zijn. ['t Zijn de kleine dingen die het doen?] Gr Archie
 12. Archie

  Relatievraag

  Beste Hutser, Knap bedacht die opgesomde relaties. Ik ben in ieder geval Onthutst. De oplossing is zeer eenvoudig. Zoek een andere vriendin of raadpleeg een notaris. Mvg Archie
 13. er waren in 1937 zelfs 4 series in de huwelijksregisters van 's-Gravenhage:
 14. joke andriessen

  aktenummer + letter ervoor

  De letter staat er niet voor niets. In den Haag had je in hetzelfde tijdvak bij de huwelijksakten een serie A en een serie B https://haagsgemeentearchief.nl/archieven-mais/overzicht?mivast=59&mizig=210&miadt=59&miaet=1&micode=0335-01&minr=9956420&miview=inv2 Amsterdam werkt ook met verschillende registers in dezelfde periode. Daar moet je het registernummer dus vermelden. In andere plaatsen kwam dat niet voor en is alleen het aktenummer voldoende. Groet, Joke
 15. Framegote

  latijn ...

  Dank voor je reactie, Cor. Ik heb inmiddels begrepen wat er mee bedoelt wordt: het is niet het eerste huwelijk (van 1 van beiden). Er staan in het rk DTB van Blaricum meer opmerkingen bij de huwelijken ... "coram aultis" zie ik ook veel staan. Dan heb je "coram 2" en "coram 2bus" Inmiddels heb ik het archief gooienvechthistorisch hier een email over gestuurd. mocht ik daar iets van horen, zal ik het hier melden. Het lijkt me dat ik niet de enige zal zijn die dit tegenkomt. Op de "kerklatijn"-site staat het in ieder geval niet.
 16. Even een vraag. Tot nu toe vermeldde ik altijd een aktenummer, soms met een letter (A of B ervoor), als deze werd getoond. Ik denk dat ik in de helft van de gevallen aktes heb zonder letter ervoor. Nu heb ik 2 huwelijksaktes zonder letter, beiden nr. 748, zelfde jaar 1937, gemeente 's-Gravenhage, maar andere bruid + bruidegom, andere dag en maand. Na dieper zoeken blijkt de ene akte A 748 ende andere B 748 te zijn, terwijl op de aktes zèlf alleen het nummer staat. Klopt dit en moet ik dus in het vervolg ALTIJD ook op zoek naar de "letter"? Met vr.gr., Peter de Mos (zie bijlage, de A en B zijn er door mij opgezet).
 17. Cor

  latijn ...

  Via zoeken gevonden: Quem ad modum ceteris coram rebus, multo etiam magis homo coram vita ipsa non interminatus est dominus nec arbiter indisputabilis; at praebet sese “ministrum consilii a Creatore initi” (PAULI VI Humanae Vitae, 13), unde incomparabilis eius exsistit praestantia. De mens is, m.b.t. de dingen, maar meer nog m.b.t. het leven, niet de absolute meester en uiteindelijke rechter, maar eerder - en daar ligt zijn onvergelijkelijke grootheid - hij is de “uitvoerder van Gods plan”40. Misschien coram rebus ??
 18. Earlier
 19. Framegote

  latijn ...

  Goedenavond samen, Soms kom je dingen tegen die OF niet kloppen, OF waarvan je de betekenis niet kent. In dit geval lijkt het op beiden.... https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-L9QK-D2ZQ?i=156&wc=SM94-KXS%3A382016601%2C382243501%2C382243801&cc=2037985 Onder de trouwinschrijving van Roeter Jacobsse en Jaepje Cornelis (links onderaan) staat, als ik het goed lees, corem 2bus. Nu is dit een index die ooit iemand heeft overgenomen uit het DTB (dat om voor mij onbekende redenen niet online staat), dus of het klopt .... geen idee. Ik weet niet wat die uitdrukking in het latijn betekent, maar daarnaast is het ook niet helemaal duidelijk waarom dit huwelijk in 1676 staat en niet in 1667.... ze krijgen namelijk in 1673, '74 en '75 ook kinderen die zonder verdere opmerking (in deze index) worden gedoopt. De ouders moeten dan ook al getrouwd zijn, lijkt me. Na dit huwelijk krijgen ze overigens nog 2 kinderen, waar - uiteraard - ook niets bijzonders bij staat. ALLE kinderen hebben dezelfde doopgetuige, dus dat lijkt wel te kloppen. Het zal wel de moeder zijn van een van de ouders. Dat moet ik nog uitzoeken (indien mogelijk). De vraag is dus: wat betekent "corem 2bus" ?
 20. Enno Borgsteede

  Middeleeuws vlechtwerk openen met GensDataPro

  Waar het mij om gaat is de kwaliteit van de data. Die GEDCOM's van Frans zijn technisch goed leesbaar, maar ze zijn inmiddels door hem uitgebreid, en verbeterd, en beschikbaar op de site van Pro-Gen, als datasets voor Pro-Gen zelf: https://www.pro-gen.nl/nlfiles.htm Als ik deze in Pro-Gen installeer, kan ik ze ook met de demo naar GEDCOM exporteren, en inlezen in Gramps, want dat is de software die ik gebruik. Technisch lukt me dat wel, en de data komt dus ook wel goed aan. Maar ook in deze nieuwe data van hem, zo'n 33.000 personen totaal, maar netto een paar duizend minder door de overlap tussen deze projecten, vind ik nog niet de helft van het aantal personen in Middeleeuws Vlechtwerk, want dat bevat meer dan 84.000 personen, met bronnen, en plaatjes.
 21. Peter

  Middeleeuws vlechtwerk openen met GensDataPro

  Enno, ik begrijp helaas nog steeds het probleem niet, je zegt dat deze gedcoms ongeveer 25 jaar oud zijn dus dan stammen ze ongeveer uit 1996. In 1996 hadden we Gedcom v.5.5 en de laatste versie stamt uit 2019 Gedcom v.5.5.5. Het lijkt mij dat je deze redelijk goed kunt openen met ieder stamboomprogramma dat je hiervoor wilt gebruiken. Misschien dat er sommige zaken niet helemaal correct kunnen worden ingelezen, maar daar krijg je dan vanzelf melding van. Heb je 1 van deze Gedcoms bijvoorbeeld al geprobeerd in te lezen met bijvoorbeeld Aldfaer (gratis)
 22. Enno Borgsteede

  Middeleeuws vlechtwerk openen met GensDataPro

  Jazeker, maar ik zoek nou juist alternatieven, want die op de DVD zijn 25 jaar oud, zoals ik hierboven al schreef.
 23. Peter

  Middeleeuws vlechtwerk openen met GensDataPro

  Enno, Als je 2 gedcom bestanden hebt kun je deze toch in ieder willekeurig stamboomprogramma inladen?
 24. Enno Borgsteede

  Middeleeuws vlechtwerk openen met GensDataPro

  Dat gaat em dan niet worden, los van het feit dat het bestand niet te openen is, en de GDP-helpdesk ook niet echt meewerkt. Ik heb het bestand inmiddels wel geopend met Firebird 2, de database engine, die afwijkt van de engine die GDP normaal gebruikt. Maar of het dan ook echt de moeite waard is om het aan eigen software te koppelen weet ik nog niet. Ken je toevallig alternatieven die in GEDCOM-formaat te vinden zijn? Ik heb MIDVORST.GED en VORSTEN.GED van Frans Roelvink, op een DVD van de HCC, maar die bestanden zijn wel 25 jaar oud, en zonder bronvermelding, anders dan een algemene in de bijgevoegde TXT.
 25. Peter

  Middeleeuws vlechtwerk openen met GensDataPro

  Als het bestand meer dan 250 personen bevat kun je geen export naar gedcom meer doen met de demo versie, je kunt wel een groot bestand inlezen (meer dan 250 personen)
 26. Hallo allemaal, Dit weekend kwam ik een oude DVD tegen van de NGV, met een grote stamboom van Karel de Grote, en een speciale viewer, die een aangepaste versie van GDP lijkt te zijn. Als ik naar de bestanden kijk, dan krijg ik het vermoeden, dat ik die met GensDataPro zou moeten kunnen openen, om er voor eigen gebruik een GEDCOM-bestand van te maken, dat ik dan zelf weer in Gramps kan importeren als een soort van naslagwerk. Is zoiets mogelijk, bijvoorbeeld door het aanpassen van een bestandsnaam, of extensie. En kan ik dan ook een GEDCOM-export doen, of moet ik dan voor GDP betalen? Als ik gegevens gebruik, zal ik uiteraard aan bronvermelding doen. Het gaat me nu vooral om de toegang. vriendelijke groeten, Enno
 27. dat is in ieder geval Latijn. Apart dat dat er bij staat. Ik kom de laatste tijd steeds meer - voor mij - nieuwe dingen tegen.
 1. Load more activity
 • Member Statistics

  1,938
  Total Members
  5,066
  Most Online
  peter46
  Newest Member
  peter46
  Joined
×
×
 • Create New...