Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Yesterday
 2. Jan Clavaux

  Coenen Kesteren

  Pieter Coenen woonde bij zijn huwelijk op de Herengracht. In dit verband is het volgende misschien interessant. In 1748 maken twee ongehuwde zusters, Maria en Elisabeth Boonen, wonend op de Herengracht tussen de Hartenstraat en de Wolvenstraat, een testament. Behalve, dat zij geld nalaten aan allerlei familieleden, wordt ook hun dienstpersoneel vermeld, een stuk of tien mensen, waaronder hun "arbeijder", Pieter Coenen. Ook in 1742 komt hij als zodanig voor. Bron: https://notarieel.archief.amsterdam/start (eerst gratis lid worden)
 3. Afgelopen week
 4. tukkergirl07

  Coenen Kesteren

  Dank je wel Jan, voor je hulp in deze... Jammer genoeg ligt de site van de scans er uit lijkt het wel.. morgen probeer ik weer ... Hopelijk vind ik op je aanwijzingen ook Johanna .
 5. Jan Clavaux

  Coenen Kesteren

  Nog even om de puntjes op de I te zetten. In de Amsterdamse ondertrouwakte heette hij ook Gevert.
 6. Jan Clavaux

  Coenen Kesteren

  In Lienden zijn op 23-12-1710 als lidmaten aangenomen Gerard van Grootveld en zijn vrouw Willemina Dirks van Kesteren. Zij zijn getrouwd in Ommeren op 28-8-1707, beiden woonachtig tot Lienden.
 7. Jan Clavaux

  Coenen Kesteren

  In Amsterdam heet hij soms Geverd, In Lienden wordt hij consequent zo genoemd. Zie https://www.geldersarchief.nl/bronnen/archieven/?mivast=37&mizig=128&miadt=37&milang=nl&misort=dt|asc&miview=tbl&mibj=1700&miej=1750&mip1=gev*&mip2=kesteren Geverd trouwt op 26-2-1713 te Lienden met Helena van Brenck. Hij is dan weduwnaar van een zekere Maria de Lanoij. Op 28-2-1709 laten Gevert Dirksz (zonder achternaam) en Maria Lanoij te Lienden een dochter Maria dopen. Het lijkt om het goede echtpaar te gaan, maar de doop van Johanna heb ik vooralsnog niet gevonden.
 8. Jan Clavaux

  Coenen Kesteren

  Even wat extra informatie, wat kan helpen om de goede personen in Capelle en Lienden te vinden. Pieter en Johanna lieten in Amsterdam zeven kinderen gereformeerd dopen. Vrijwel iedere keer was Govert Dirksz van Kesteren doopgetuige. Verder een Anna Maria en een Cornelia van Kesteren, mogelijk zussen van Johanna. Bij hun huwelijk waren Pieter en Johanna respectievelijk 30 en 29 jaar oud.
 9. tukkergirl07

  Coenen Kesteren

  In Amsterdam gaan op 04-05-1736 Pieter Coenen en Johanna van Kesteren in ondertrouw. Pieter komt van Capellen en Johanna van Lienden. Bij Pieter wordt de moeder genoemd Clara Meulemans en bij Johanna de vader Govert Dirkz Gezocht beide ouders van Pieter en de beide ouders van Johanna
 10. Peter

  Overlijden Adrianus van Wijk

  Volgens mij als ik naar de kaart kijk is hij pas na 1951 overleden, vak 21 heeft nog een paar adresregels die zwart afgeplakt zijn, ook heb ik het vermoeden dat Adrianus niet in Nederland, maar bijvoorbeeld in Belgie of mogelijk in Duitsland is overleden, zouden er mogelijkheden zijn om dit te onderzoeken.
 11. Peter

  Overlijden Hermina Hulsebosch

  Dank je wel jannie, hier kan ik weer verder mee
 12. Peter

  Overlijden Adrianus van Wijk

  Beiden bedankt voor de antwoorden, hier kan ik weer verder mee
 13. Misjpoge is het kwartaalblad van de Nederlandse Kring voor Joodse Genealogie. Eén van de weinige genealogische periodieken die ik van begin tot einde uitlees. Er staan erg interessante artikelen in dit blad, hierbij de inhoud van de laatste uitgave. In nummer 3 van jaargang 31 - 2018: Redactioneel Joodse huwelijken in Amsterdam [7] 'bijzondere' registers van Ketuboth van de Portugese Joden door Hans Rodrigues Pereira en Harmen Snel Joseph Hakker 1887-1967, een Joodse Nederlander, oorlogsheld in België en veel meer door Ko Sturkop Bert van Dongen 1915-1982, een ster die overal straalde door Martin Maas Kwartierstaat Abraham Jacob Cohen alias Albert/Bert van Dongen door Harmen Snel De gezusters Gerzon door Bert Schijf Mededelingen van het Bestuur, met onder andere Geschiedenis van Joods Utrecht door Els Boon en Han Lettinck Gelezen: boekrecensies: Herman Langeveld en Bram Bouwens met Whisky, wapens en weelde. Daniël Wolf, ondernemer in crisis- en oorlogstijd door John Löwenhardt -- Salvador Bloemgarten met Ik, Salvador Bloemgarten. Memoires door Jeroen Sprenger -- Ivo Weyel met "Het verleden ruist voorbij' door Maria Francès-Kircz -- Wim Willems met Verzetsheldin met schilderkist. Het leven van Ru Paré door Ieke Rottenberg-Spiekman Gesignaleerd selectie van verschenen boeken in 2018 [met enkele titels uit 2016 en 2017, samengesteld door Victor Brilleman Het lidmaatschap van de vereniging Nederlandse Kring voor Joodse genealogie kost € 35,= per jaar. Binnen het lidmaatschap valt ook dit prachtige kwartaalblad Misjpoge.
 14. Misjpoge is het kwartaalblad van de Nederlandse Kring voor Joodse Genealogie. Eén van de weinige genealogische periodieken die ik van begin tot einde uitlees. Er staan erg interessante artikelen in dit blad, hierbij de inhoud van de laatste uitgave. In nummer 3 van jaargang 31 - 2018: Redactioneel Herbergen, wijn, bier en tabak. Joden in de Amsterdamse horeca in de 18e eeuw door Harmen Snel Het 'Kinderjournaal' 1884-1934 van Zeeburg [3] door Bart Voorzanger Rectificatie over het verblijf van Jacob ben Moshe Uri Halevi Raf Kapper 1878-1967, operazanger en revue-compère door Martin Maas Kwartierstaat Raf Kapper door Harmen Snel Meelezer Ik, Salvador Bloemgarten door Jacques van Gerwen Gelezen: boekrecensies: Erik Brouwer met Diva, over Amsterdamse Jetje Goudeket alias Jetta Goudal in Hollywood door Ko Sturkop -- Sylvia Riwke Heimans met Josepha Mendels, het eigenzinnige leven van een niet nette dame door Maria Francès-Kircz -- Hans Holtmann met Drie eeuwen Joods leven in Almelo door Victor Brilleman -- Minny Mock met Rijkdom. Joodse naoorlogse verhalen door Victor Brilleman -- Esther Shaya met Harry & Sieny. Overleven in verzet en liefde door Victor Brilleman Gesignaleerd selectie van verschenen boeken en artikelen in 2017 [en 2016] Het lidmaatschap van de vereniging Nederlandse Kring voor Joodse genealogie kost € 35,= per jaar. Binnen het lidmaatschap valt ook dit prachtige kwartaalblad Misjpoge.
 15. Jan Clavaux

  Overlijden Adrianus van Wijk

  Aanvulling. Ik kreeg bericht terug van het archief waar Gameren onder valt. De scans van het bevolkingsregister mogen niet gepubliceerd worden in verband met de privacy van eventueel nog levende personen.
 16. Eerder
 17. jannie

  Overlijden Hermina Hulsebosch

  Op de website Online-begraafplaatsen staat een foto van de grafsteen van G.J. Borgman, H.M.Hulsebosch en zoon Herman. Helaas staat er geen datum bij. Het gaat om R.K.Kerkhof Bisschop Willebrandlaan in Zwolle. https://www.online-begraafplaatsen.nl/graf/356340/545019/G-J-Borgman Misschien contact met de beheerder? met groet, Jannie
 18. Ozlady

  Overlijden Adrianus van Wijk

  Om eerlijk te zijn ... in dit geval was elke vondst meer door geluk dan wijsheid ...
 19. Jan Clavaux

  Overlijden Adrianus van Wijk

  Petje af, @Ozlady !
 20. Ozlady

  Overlijden Adrianus van Wijk

  Mogelijk in 1990 overleden ... verder geen gegevens https://www.familysearch.org/tree/person/details/M2NL-BQQ
 21. Ozlady

  Overlijden Adrianus van Wijk

  In 1939 gaat ie naar Amsterdam .. in 1951 leeft hij nog : https://archief.amsterdam/indexen/archiefkaarten_1939-1994/zoek/query.nl.pl?i1=1&v1=adrianus&a1=wijk&x=1&z=b#A01232_0950_0337
 22. Ja, dat klopt. En ook een dochter woont in die buurt. Heb inmiddels een bericht gestuurd naar de dochter. Dankjewel!
 23. Indien je contact wilt met familie ... Ik vermoed dat er nu nog een zoon van dit echtpaar in diezelfde omgeving zou kunnen wonen ...
 24. Australia Cemetery Index, 1808-2007 Name: Johannes Van Zwol Birth Date: 1932 Death Date: 19 Sep 2000 Cemetery Location: Coffs Harbour, New South Wales (Dezelfde locatie als Gloria, dus dat moet 'm toch wel zijn)
 25. Ah ok, dankjewel voor de uitleg!
 26. Johannes had waarschijnlijk een affair met Gloria gedurende zijn huwelijk met Johanna i.e. de reden voor Johanna om de scheiding te willen " a person cited in a divorce case as having committed adultery with the respondent. "
 27. Geweldig! Dat moet 'm dus echt zijn! Heel erg bedankt voor deze informatie! Wat bedoelen ze met co-respondent in de devorce case?
 28. Nog geen antwoord betr Johannes, maar hier wel wat andere dingetjes: - Gloria June Victoria Eather trouwt op 11 Jan 1951 (Sydney NSW) met Edward Francis Fitzgerald. - Gloria Fitzgerald was de co-respondent in de 1963 divorce case tussen Johannes en Johanna Jacoba - Gloria June Victoria Fitzgerald trouwt op 22 Jan 1966 (Sydney NSW) met Johannes van Zwol - In 1983 wonen Gloria en Johannes in Forestville NSW - Gloria June Victoria van Zwol, 78 jaar overlijdt in (16?) Sep 2007 “at Coffs Harbour Health Campus, late of Woolgoolga”
 1. Meer activiteit laden
 • Gebruikersstatistieken

  1643
  Aantal leden
  5066
  Meest online
  Mirjam vZ
  Nieuwste lid
  Mirjam vZ
  Aangemeld
×