Spring naar bijdragen
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Dordts Geboren/ Dordrecht Monumenteel/ Augustijnenhof


Jan Willem Boezeman

Recommended Posts

  • Forumleden Groep
Jan Willem Boezeman

Kent u Dordts Geboren al?

Log alstublieft in om de image te kunnen zien.

Dit is een nieuw genealogisch magazine voor iedereen met interesse in Dordtse stamreeksen, genealogieën en kwartierstaten. Verder wordt aandacht besteed aan het vroegere ‘gewone leven’ in de stad.

Dordts Geboren is een initiatief van de Stichting Illustre Dordracum en wordt uitgegeven door het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof. Voor donateur-leden van Illustre Dordracum is Dordts Geboren gratis, voor anderen bedraagt het abonnementsgeld €10,- per jaar. Het tijdschrift wordt hoofdzakelijk in digitale vorm uitgebracht en verschijnt drie keer per jaar. Het gaat om een PDF bestand, dat via email wordt verspreid. U kunt echter tegen betaling ook een papieren versie bestellen, die u vervolgens via de post ontvangt. Het eerste nummer verschijnt op 1 september 2016. Zie:  

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

Dordrecht Monumenteel

Stichting Illustre Dordracum geeft al sinds 2009 ook een ander digitaal tijdschrift uit: Dordrecht Monumenteel. Dit is een gratis cultuurhistorisch magazine voor iedereen met interesse in de geschiedenis van onze mooie stad. In het tijdschrift staan bijzondere verhalen over monumenten, kunsthistorie en genealogie in Dordrecht. Meer informatie over Dordrecht Monumenteel kunt u vinden op de website 

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

.

Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof.  

Het Documentatiecentrum stelt zich ten doel al deze documentatie met betrekking tot de geschiedenis van Dordrecht te verzamelen, selecteren, inventariseren, catalogiseren en toegankelijk te maken. Naast de digitale collectie van Illustre Dordracum zal alle bewerkte informatie vastgelegd worden in een database die ook via Internet zal zijn te raadplegen.

Goed documentatiemateriaal via deze database maakt het voor onderzoekers, scholieren en studenten eenvoudiger om snel alle gegevens over een bepaald onderwerp te kunnen vinden, zonder zelf naar boeken en andere publicaties te moeten zoeken. Het Documentatiecentrum, met een uitgebreide bibliotheek over de geschiedenis van Dordrecht, heeft werkplekken met computers om naast de eigen database ook de beeldbank van het Regionaal Archief Dordrecht te raadplegen en wil daar graag de helpende hand bij bieden. Zie www.augustijnenhof.nl

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...
  • Forumleden Groep

Bedankt Jan Willem Boezeman, ik ken iemand die hier wel interesse in heeft.

Ga het meteen doorgeven.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Meld je aan om ecommentaar te plaatsen

Je kunt commentaar achterlaten als je bent aangemeld



Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...