Spring naar bijdragen
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Paulina van den Broek 1904-1947 vermoord?


Peter

Recommended Posts

  • Forumleden Groep

Paulina van den Broek wordt op 28-12-1904 te Roosendaal geboren als dochter van Jacobus van den Broek en Josona Cornelia Mabilot, zij overlijd op 26-07-1947 te Roosendaal, op 09-05-1939 huwt zij te Roosendaal met Petrus Johannes Luijks. Petrus Johannes Luijks wordt op 23-01-1904 te Steenbergen geboren als zoon van Willem Luijks en Anna Maria van Hees, zijn overlijdensdatum is mij nog onbekend.

 

Vind op Delpher het volgende krantenartikel

 

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

 

Hier word melding gedaan dat Paulina op 24-07-1947 het slachtoffer zou zijn van een moordaanslag waaraan zij uiteindelijk overlijd op 26-07-1947, heb de overlijdensdatum al gechekt op stadsarchief van Roosendaal, en deze klopt, wat mij vreemd overkomt is dat Paulina als Mej wordt aangeduid, terwijl Paulina gewoon een gehuwde vrouw is. Zijn dit 2 verschillende Paulina's of is de aanduiding Mej niet correct.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumleden Groep

Kwestie van stand, moet je rekenen... Toen nog steeds!

"Vrouw" is het gewone volk, mej. is nette middenstand (of een bloedjong wicht van hogere stand), mevrouw hoger in de hiërarchie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumleden Groep

Petra, dank je voor je uitleg, dan zal hier waarschijnlijk optie 2 (nette middenstand) bedoeld worden, optie 3 (bloedjong wicht) valt af als je naar haar leeftijd (42) kijkt

Log alstublieft in om de image te kunnen zien.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://stamboomvragenforum.nl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Meld je aan om ecommentaar te plaatsen

Je kunt commentaar achterlaten als je bent aangemeld



Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...