Spring naar bijdragen
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Begraafplaats Tongerseweg Maastricht 200 jaar oud


Recommended Posts

  • Forumleden Groep

MAASTRICHT – De begraafplaats aan de Tongerseweg ontving vanochtend rond de klok van tien ongeveer vijftig bezoekers voor een rondleiding over het bijna tweehonderd jaar oude kerkhof. De begraafplaats werd officieel in gebruik genomen op 12 januari 1812......

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Beheerder

Beste Hobby genealoog,

over het bijna tweehonderd jaar oude kerkhof. De begraafplaats werd officieel in gebruik genomen op 12 januari 1812...

De bijna is al geweest 

Log alstublieft in om de image te kunnen zien.

/emoticons/default_ohmy.png" alt=":o" srcset="https://stamboomvragenforum.nl/uploads/emoticons/ohmy@2x.png 2x" width="20" height="20">

Of het jaar is niet goed.

Met een genealogische groet,

sadminF

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Volgens de site

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

van deze begraafplaats het volgende:

De begraafplaats werd op 27 januari 1812 gewijd door pastoor Partorius van de St. Servaaskerk en op 14 februari van dat jaar vond de eerste begraving plaats van Catherina Willems-Zeekaf. Aan deze eerste begrafenis herinnert thans nog een kleine hardstenen obelisk nabij de ingang van de begraafplaats.

Het neemt niet weg dat het een prachtige begraafplaats is. Echt de moeite waard om eens gewoon te bezoeken. Het lezen van vele gedichten op de graven. Ook de schitterende kapel dat daar staat is betoverend met glas-en-lood ramen. Op een van die ramen staat vermeld Antoine Marie Philippe Brade. Hij was geboren Luik (België) 8 oktober 1831 (zoon van Antoni Frederik Brade en Marie Isabella Ferdinante Lorette de Goer de Herve); tweede luitenant vijfde regiment infanterie; overleden Gorinchem 2 december 1852 om 3:00 uur in huis op de Kortendijk, wijk A, nr. 103 en begraven op de Oude Algemene Begraafplaats in Gorinchem. Zijn grafsteen is nog op het kerkhof aanwezig.

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

Zou eigenlijk wat meer over dat glas-en-loodraam willen weten zoals wie het heeft gemaakt en wie de opdrachtgever(s) was/waren. En ook een goede foto daarvan zou ik op prijs stellen.

mvg, Masje II

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Meld je aan om ecommentaar te plaatsen

Je kunt commentaar achterlaten als je bent aangemeld



Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...