Spring naar bijdragen
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Naturalisatie van Indische of Indonesische personen 1933-1995


Ludmilla

Recommended Posts

  • Forumleden Groep

Dennis de Calonne beheert een groeiende database van naturalisaties van Indische en Indonesische personen tot Nederlander.

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

en wordt regelmatig geupdate. Sinds 24 augustus 2012 bevat de database de namen van 7300 personen uit Indië / Indonesië die tussen 1933 en 1995 zijn genaturaliseerd tot Nederlander.

Naturalisatie tot Nederlander gebeurt door het aannemen van een speciale wet. De achterliggende wetsvoorstellen zijn gewoon openbaar, net als andere wetsvoorstellen.

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

worden alle wetsvoorstellen van 1814 tot en met 1995 ontsloten voor het publiek. Uit deze bron put Dennis de Calonne ten behoeve van zijn database. De database bevat naast de namen ook informatie over geboortedatum en -plaats, woonplaats, beroep, gegevens over eventuele echtgeno(o)t(e) en kinderen, eventuele verleningen en wijzigingen van achternaam en een bronverwijzing.

Op de website van het Historisch Genootschap Valkenswaard staat een overzicht van alle naturalisaties van 1850-1934, waaronder ook die van mensen afkomstig uit Indië. Hierover werd eerder bericht in

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

.

Bron

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Meld je aan om ecommentaar te plaatsen

Je kunt commentaar achterlaten als je bent aangemeld



Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...