Spring naar bijdragen

Bloggen op SVF?

  • blogs
    2
  • commentaren
    0

  • 753

Over dit blog

We hebben een nieuw rubriek "Blogs", waar in forumleden zelf een blog [ ie een online verhaal] kunnen aanmaken en over allerlei onderwerpen schrijven die te maken hebben met de genealogie. Beperkt over andere onderwerpen, echter stuur ons dan eerst een persoonlijk bericht, met u idee zodat wij kunnen beslissen of het past op het SVF.  

Voor de blogs gelden net als op het forum, de huisregels, lees ze nog even door, zodat u weet wat deze regels inhouden:

De huisregels staan hier.

 

LET OP: Niet iedereen heeft toegang tot het schrijven van blogs op de site, mocht u het leuk vinden meld het ons.

Natuurlijk kan iedereen de blogs wèl lezen, tenzij u dat zelf aanpast, bij het plaatsen van een blog.

 

Met een genealogische groet,

sadminF - beheerder 

Items in dit blog

 

B-Uw eerste blog verhaal schrijven

Nu u een persoonlijk blog heeft aangemaakt, laat u daar al uw blog verhalen onder vallen. De eerste keer ziet u twee opties om te beginnen met een blog verhaal:  De zwarte button zal de eerste keer verschijnen om uw allereerste blog verhaal te gaan schrijven De groene button is voor de vervolg blogs verhalen die u aanmaakt. Klik op een van deze buttons, en u krijgt een pagina te zien "maak een blog aan" waar u een titel en tags kan invullen. Daaronder is het tekstvak, hier schrijft u uw blog verhaal. Dit tekstvak laat allerlei tekst aanpassingen toe, zoals vette, schuine, onderstreepte tekst en kleuren tekst. Alle deze functie, staan bovenaan in de balk. U kunt links en afbeeldingen toevoegen. Links kunt u onder een relevante tekst plaatsen, door op het icoontje van het krakelingetje links van aanhalingstekens te klikken.   Mocht u nog vragen hebben over de technisch kant van een blog verhaal schrijven, laat me weten en ik voeg het hier toe. Ik zie graag uw verhalen op genealogisch gebied tegemoet. RichardK is al begonnen, wie volgt? Met een genealogische groet, sadminF - beheerder    Meer weten? Bloggen voor beginners ?  Wat is een tag? Afbeeldingen invoegen?

sadminF

sadminF

 

A-Hoe u kunt beginnen met Blogs op SVF

Hoe kunt u beginnen met blogs schrijven op SVF : 1. Om blogs te schrijven moet u eerst "een persoonlijke blog aanmaken", waar alle blogs die u schrijft onder gaan vallen. Klik daarvoor op "Maak eerst een persoonlijk blog aan", er opent zich een pop-up venster. Vul daarbij in ieder geval een krachtige titel, die de onderwerpen van uw blogs omvatten. Een omschrijving is leuk maar niet nodig. Kies welke opties u wilt gebruiken en klik op doorgaan. 2. Nu ziet u een zwart vlak waar rechtsboven "foto" staat, klik daarop om een achtergrond foto toe te voegen zodat lezers uw blog snel herkennen. Zie onder voor de SVF blog schermafbeelding: 3. Onder het nu niet meer zwarte vlak  ziet u twee opties: "Beheer Blog" en in een groene achtergrond "Voeg een Blog toe". Beheer blog heeft betrekking op het door u zojuist aangemaakte "persoonlijke blog", u vindt daar enkel opties die zichzelf uitwijzen, daarbij is vooraal de eerste optie "Bewerk over dit blog" een belangrijke, want daardoor kunt u uw persoonlijke blog altijd aanpassen. 4. Nu zijn er twee opties om te beginnen met een blog verhaal:  De zwarte button zal de eerste keer verschijnen om uw allereerste blog verhaal te gaan schrijven De groene button is voor de vervolg blogs die u aanmaakt.   Veel succes en ben erg benieuwd welke verhalen loskomen!! Met een genealogische groet, sadminF - beheerder 

sadminF

sadminF

×